Omilta lupa odottaa tukea

Olipa mieltä "ylentävää" saada tieto, että oman puolueen mandaatilla Turun kultturilautakunnassa istuvat herrat Rainer Grannas ja Veikko Keto, työväestön edustajina esittivät Nummenmäen työväen näyttämön avustuksen pudottamista 1 000 eurolla ja sen antamista teatteri Tarmolle! Ehdotuksensa tukijoiksi he saivat tietenkin muut oikeistoedustajat! Eläköön demokratia!

Olisi mielenkiintoista saada tietää mihin herrojen esitys perustuu. Oliko taustalla TS:n viime vuoden lopulla julkaisema kirjoitus puolueiden "piilotuista" mennyt herroihin kuin Jumalan sana. Heitä kumpaakaan ei ainakaan ole näkynyt Nummenmäen työväen näyttämön yleisön joukossa, kuten ei muitakaan lautakunnan edustajia, vaikka välillä on toimitettu oikein kutsujakin esityksiin. Siitä voi päätellä, etteivät he nähtyjen esitysten perusteella ole voineet vetää eo. johtopäätöksiä avustuksen pienentämiseksi. Onko käsky käynyt "pojalta talolta", joka on sitä mieltä, että ainoa varteen otettava harrastajateatteri Turussa on nimenomaan teatteri Tarmo. Eipä ole "poikakaan"todennäköisesti katsellut muiden harrastajateattereiden esityksiä?

Yli kolmekymmentä vuotta puolueen jäsenenä pistää jälleen kerran kysymään onko katto liian korkealla ja seinät liian levällään? Parikymmentä vuotta on tullut toimittua NTN:n johtokunnassa sihteerinä, puheenjohtajana tairahastonhoitajana. Nyt mieltä innostaa "omien suuri apu" motivaation nostamisessa. Herroilla on paljon annettavaa kultttuuripääkaupunki Turulle. Lieneekö jo näkynyt Sdp:n vaalituloksessa muiden vastaavien töppäilyjen myötä!

Veikko Y. Saarinen