Ratkaisumallista
unohtui jotain

Mielipidepalstalla 25.7. oli hyvä ratkaisu hoitaja- ja lääkäripulaan! Tosin kirjoituksesta oli unohtunut sellainen suuri ryhmä, kuin lähi- ja perushoitajat! Mutta suosittelisin samaa ratkaisua heillekin; siis reilu kuukausipalkankorotus sekä lisäksi epämukavien työaikojen lisien tarkistusta.

Suomessa on hyvä hoitajakoulutus, joten asiantuntijan työstä pitäisi myös maksaa sitä vastaava palkka. Tilanne on kehittynyt siihen, ettei nuoria saada enää näillä palkoilla tähän työhön, varsinkin vanhustenhuollossa on valtava pula koulutetusta henkilökunnasta. Kuitenkin se on jatkuvasti kasvava sektori, minne tarvittaisiin lisää henkilökuntaa.

Nykyisin me vähän yli viisikymppiset "puurramme" siellä äärirajoilla, kunnes katkeamme. Tämän kesän aikana on moni perushoitaja-kollegani joutunut jäämään sairauslomalle pinnistellessään äärirajoilla. Toiset uupumuksen takia, toiset fyysisen sairauden takia.

Nyt viimeistään olisi jotain tehtävä asian hyväksi. Raha olisi hyvä houkutin saada nuoria alalle ja lämmittäisi se tällaisen vanhemmankin mieltä.

Marja Nieminen perushoitajana 34 vuotta