Puhtaat kaapit kaupunkikuvassa

Turun Sanomat kertoi (16.7) miten kadunvarsien sähkönjakokaappeja joudutaan puhdistamaan luvattomista mainoksista. Puhdistukset suorittaa siihen erikoistunut yrittäjä. Tietysti meidän sähkönkuluttajien kustannuksella.

Kyllä puhdistuskustannukset tulee velottaa mainosten kiinnittäjiltä. Kun tämä tulee tietoon, kyllä loppuu törkeily.

Puhtaat kaapit ovat ilo silmälle, eivätkä ankeita, kuten lehti arvelee. Mieluummin katselen Sparbankenin seinustan puhtaita kaappeja kuin Fontanan kulman risaista törkyä tai samanlaista jälkeä Koulun rauta-aidan kohdalla olevissa valaisinpylväissä.

Keltainen kieltolappu puhtaaseen pintaan ja ensimmäiselle törkyilijälle iso lasku valvontakustannuksineen!

Kolmisenkymmentä vuotta sitten tein kaupunginhallitukselle kuntalaisaloitteen kieltää "tarrojen kiinnittäminen sähkö-, puhelin- ja muihin kaappeihin". Aloite meni lausunnolle hallintokunnille.

Vastauksista päätellen eivät nämä syttyneet ajatukselle, koska kaupunginhallitus jätti asian hallintokuntien harkintaan. Mitään ei tapahtunut. Kuulin, että eräässäkin lautakunnassa yksi jäsen oli puoltanut kieltoa.

Pari vuotta sitten palasin asiaan. Nyt apulaiskaupunginjohtaja Olli A. Manni oli yhtä mieltä kanssani. Nykyinen "operaatio" lienee seurausta tästä.

Voin siis sanoa: vihdoinkin yksi osa Pidä kaupunki siistinä

-kampanjaa toteutuu.

Keijo Tamminen