Ruohonpään puistoalue
säilytettävä

Kaupunkimme viheralueita ylläpidettäessä ja rakennettaessa on kansan sana laki, sanooTurun viheraluepäällikkö Lauri Laine (TS 16.9.). Kaupunki ei tyrkytä asukkailleen valmiita suunnitelmia ilman yhteisiä neuvotteluja.

Kähärin kaupunginosassa Satakunnan- ja Vakka-Suomentien välisellä asuntoalueella kaupunki toimii aivan päinvastaisesti. Asemakaavaosasto rumentaa ko. alueen muuttamalla pienten tonttien asemakaavoja siten, että niille rakennetaan uusia asuinrakennuksia. Näin suhteellisen kauniista omakotialueestamme muodostuu leirintäaluetta muistuttava mökit lähes toisiinsa kiinni rakennettu nukkumakylä.

Vieläkin murheellisempaa täällä tapahtuu. Asemakaavaosasto Keskitalonkatu 5 asemakaavaa muuttaessaan liitti kyseiseen tonttiin maapohjaa Ruohonpään puistoalueesta, joka kyseisellä kohdalla on vain noin 50 metrin levyinen. Murheellinen kyseinen teko on erikoisesti siksi, että puiston rakentamiseksi tekivät alueen asukkaat työtä yli 40 vuotta.

Vasta sitten, kun kanssamme yhteistyöhön saatiin kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen edesmennyt Simo Klimscheffskij alkoi tapahtua. Puisto rakennettiin verrattomaksi liikunta- ja oleskelualueeksi mallikkaine kävelyteineen, hoidettuine istutuksineen ja ruohokenttineen sekä kiinteine puistonpenkkeineen.

Mielestäni viheraluepäällikkö Laineen tulisi kiireesti puuttua Ruohonpään puiston kaavoituksen muuttamisen palauttamiseen entiselleen ja samalla viheralueena toimivan omakotialueemme tonttien uuskaavoittamisen estämiseen. Kaikki alueemme yli 200 omakotitalon nykyistä omistajaa ovat kanssani samaa mieltä.
Erkki Tabell