Onko naapurien kuuleminen
pelkkä farssi?

Kupittaan Citymarket laajentaa Turussa. Tulee paikoitusta moneen kerrokseen ja mahtavasti lisätilaa marketille. Naapureina ymmärrämme tarpeen lisätä liikevaihtoa ja kilpailla kuluttajista, emmekä ole vastustaneet lisärakentamista.

Tämä ei kuitenkaan riitä Keskolle. Nyt Kesko haluaa oman polttoainejakelupisteensä parkkipaikalle, mikä kuitenkin meistä naapureista on sekä tarpeetonta että lisää häiriötä aiheuttava asia. Eri kaupungin instanssit (rakennus-, ympäristö ym.) ovat lähestyneet meitä naapureita - Kupittaan torppareita - jo kolmella kyselyllä miten suhtaudumme hankkeeseen. Olemme joka kerta jyrkästi kieltäneet oheistaen CM:n naapureiden nimilistat. Kieltomme tueksi esitämme seuraavaa.

Minkäänlaista todellista tarvetta uudelle polttoaineen jakeluasemalle ei ole olemassa, koska puolen kilometrin säteellä löytyy neljä jo toimivaa jakeluasemaa - lähimmät jopa muutaman sadan metrin päässä. Kaikki toiminnassa olevat jakeluasemat on saneerattu äskettäin, joten ne eivät varmaan harkitse lopettamista.

Jo tällä hetkellä koemme Citymarketin lähinaapureina valtavaa haittaa autoliikenteestä, joka vain lisääntyy marketin laajentumisen myötä. Vuorokauden ympäri toimivalla jakeluasemalla paikka ei hiljentyisi edes muutamaksi yötunniksi.

Toivomme, että kaupunki osoittaa, että naapurien kuuleminen ei ole pelkkä farssi jo etukäteen päätettyjen asioiden hoidossa ja pitää mielessä, että uusi huoltoasema ei palvele kaupunkilaisia hitustakaan, mutta rauhallisella parkkipaikalla on suuri merkitys koko ympäristölle muistaen mm. vieressä sijaitsevat sairaalat ja vanhainkodit.
Anneli Honkanen
Turku