Väkivaltaisuudet
television myöhäisiltaan

Tv-ohjelmien väkivaltaisuuteen ja asiattomuuteen kyllästynyt kirjoittaja (TS 19.9.): Et ole ajatuksinesi yksin. Kerron esimerkin kahden pienen lapsen äidin näkökulmasta. TV 2:n lastentunnin loputtua klo 17.50 en sulkenut heti televisiota, vaan erehdyin vaihtamaan kanavaa. MTV3-kanavalla nainen hyppää miehen kurkkuun iso leipäveitsi aseenaan, Nelosella mies pitää pistoolia naisen ohimolla. Tunnelma taustamusiikkia myöden ei voisi olla pelottavampi.

Koko kevään ja pitkälle kesään saimme nauttia melkein aamusta alkaen todella väkivaltaisista tv-elokuvien mainospätkistä ohjelmatauoilla, nyt ne ovat onneksi lopetettu. Autojen ympärivuorokautiset räjähtämiset, törmäämiset ja tippumiset sen sijaan ovat tainneet tulla tv-mainoksiin jäädäkseen, ja koko perheen ohjelmien yhteyteen. Kaksivuotiaalle on mahdotonta selittää, että todennäköinen ei ole totta!

En ole ylpeä tällaisesta maasta, jossa millään ei ole mitään väliä. Olisiko jonkun mielestä pikkulasten liiallista suojelua, jos oikeasti pelottavat kuvat hyppäisivät silmille esimerkiksi vasta iltayhdeksän jälkeen? Televisiota katsellaan meidän perheessä hyvin vähän, silti lapsen mielenrauhan suojeleminen tuntuu olevan täysin mahdotonta.
Taina Lehto
FM, mv., Alastaro