Lipponen ei kieltänyt
kyselyihin osallistumasta

Päätoimittaja Aimo Massisen kolumni "Lipponen syyllisti median Lindhin murhaan" (TS 20.9.) sisältää virheellistä tietoa puhemies Lipposen toiminnasta.

Massisen mukaan Lipponen olisi "kieltänyt oman eduskuntaryhmänsä jäseniä osallistumasta median kyselyihin". Myös Ilta-Sanomat (19.9.) on väittänyt Lipposen esittäneen vastaavan kiellon eduskuntaryhmän kokouksessa.

Väite ei pidä paikkaansa.

SDP:n puheenjohtaja Lipponen alusti poliittisesta tilanteesta sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kokouksessa 18.9. Hänen puheenvuoronsa ei sisältänyt minkäänlaista viittausta siihen, että sosialidemokraattiset kansanedustajat eivät saisi antaa vapaasti lausuntoja julkisuuteen.

Päinvastoin, Lipponen ilmoitti kantavansa yksin vastuun häneen kohdistuvasta uutisoinnista. Lipponen kertoi myös ymmärtävänsä, että yksittäisen kansanedustajan on vaikeampi ottaa tiettyjä asioita vastuulleen julkisuudessa kuin eduskunnan puhemiehen.
Hannu Jouhki
Tiedotussihteeri
Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä

Olen pahoillani ja pyydän anteeksi, jos olen tahtomattani levittänyt väärää tietoa sos.dem. eduskuntaryhmän suljetusta kokouksesta. Ilmeisesti osa kansanedustajista tulkitsi puhemies Paavo Lipposen puheenvuoron henkeä ja sisältöä hieman väärin. 2Aimo Massinen