Pimeää bussia ei tunnista

Odottelin tiistai-iltana 26.8. bussia eräällä Uudenmaankadun pysäkillä. Tarkoitukseni oli mennä kotiin TLO:n Paimioon kello 21.15 lähtevällä bussilla, mutta toisin kävi. Huomasin kyseisen auton olevan odottamani linja-auto vasta kun se oli kohdalla ja pysäyttäminen oli liian myöhäistä.

Siihen saakka olin luullut sitä kuorma-autoksi, sillä autossa ei ollut päällä muita valoja kuin ajovalot. Linjanumerot olivat pimeinä, samoin matkustamo, jossa kuitenkin oli matkustajia. Kaikissa muissa ohi menneissä linja-autoissa oli ollut numeron lisäksi valaistuna myös ainakin matkustamon takaosa, jolloin niistä näki jo kauas mitä ne ovat.

Eipä siinä muu auttanut kuin värjötellä tunti kylmässä (flunssaisena!) odottamassa kello 22.15 lähtevää bussia - useammin ei kotikylääni linja-autoja mene. Aikani kuluksi ja jotta varmasti pääsisin oikeaan bussiin, tallustelin torille asti, sillä bussi on arkisin päivän viimeinen.

Suuresti ihmettelen, miksei bussissa ollut valoja, vaikka se oli vuorossa oleva auto. Kuskit voisivat olla tarkempia asian suhteen, varsinkin iltapimeällä, jolloin linja-autoa ei tunnista ilman asianmukaisia valoja. Ja mikäli valoissa on vika, jonka takia ne ovat pimeänä, tulisi kuskin sitä tarkemmin katsoa pysäkkejä - siellä saattaa olla joku kyytiin tulija, joka ei kuitenkaan pimeää bussia bussiksi tunnista.

Mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Haluan kiittää vuoron 22.15 kuskia, joka päästi minut menemään ilmaiseksi - se lämmitti mieltä.

Kiukkuinen ja pettynyt
TLO:n vakiasiakas