Kakskerranjärvessä jälleen levää

TS/Antti Laitinen<br />Kolme vuotta sitten vesi oli Kakskerranjärvessä sinilevän takia uimakelvotonta, mutta se onnistuttiin puhdistamaan. Tänä syksynä järvi on alkanut uudelleen oireilla.
TS/Antti Laitinen
Kolme vuotta sitten vesi oli Kakskerranjärvessä sinilevän takia uimakelvotonta, mutta se onnistuttiin puhdistamaan. Tänä syksynä järvi on alkanut uudelleen oireilla.

Kulunut kesä oli Kakskerranjärven veden laadun suhteen parhaita vuosikausiin. Vesi pysyi kirkkaana koko alku- ja keskikesän. Minkäänlaisia kirkkaus- ja hajuhaittoja ei esiintynyt tuona aikana. Mökkiläiset olivat iloisen yllättyneitä veden puhtaudesta. Joten suuret kiitokset Luontoäidille ja veden puhtauden eteen vaivaa nähneille. Mutta aivan täydelliseen ilonpitoon tilanteen suhteen ei vielä kuitenkaan ole aihetta.

Mökkimme on järven pohjoisrannalla pienen lahdenpoukaman äärellä. Yleisin aaltojen suunta tällä kohtaa järveä on aaltojen suuntautuminen rantaamme päin.

Elokuun alkupuoliskolla tapahtui muutoksia järven veden laadussa. Ensin vesi alkoi samentua ja myöhemmin veden pinnalla alkoi ajelehtia pieniä vihreitä levämuodostelmia, jotka kuitenkin poikkesivat aikaisempien kesien laajoista sinertävistä lateksilaatoista.

Nyt ehkä parisen viikkoa sitten vesi alkoi voimakkaasti löyhkätä, haju oli varsin voimakasta. Aivan viime päivinä vihreän levän esiintyminen on ollut runsaampaa ja mädän tuoksu vahvempaa.

Koko kesä huomioon ottaen vesiasiassa on menty suuri harppaus hyvään suuntaan, joten toivotaan ensi kesästä vesiasian suhteen vähintäinkin yhtä hyvää.

Toivossa on hyvä elää