Liikenneympyröitä lisää

Suomessa liikenneympyröitä on jo lähes 500. Liikenneympyrä eli kiertoliittymä lisää turvallisuutta ja nopeuttaa liikennettä. Mielestäni liikennevalot "puurouttavat" liikennettä ja heikentävät turvallisuutta. On paikkoja tiestössä jossa liikennevalot ovat ainoa vaihtoehto. On myös liikenteellisesti sopivia paikkoja joihin liikenneympyrä on hyvä vaihtoehto.

Monet eivät osaa käyttää liikenneympyrää. Sen käyttö vaatii pientä oppimista. Jo vilkun käyttäminen vaatii liikennesilmää. Vilkkua käyttäviin ei saa liikaa luottaa niin kuin ei muussakaan liikenteessä. Vilkun käyttö kuitenkin liikenneympyrässä on tärkeää mielestäni. Kun vakavilta onnettomuuksilta liikenneympyröissä vältytään, tilalle tulevat pienet peltikolarit, jotka ovat mielestäni paljolti huonon vilkun käytön syytä.

Turun seudulle olisi hyvä saada lisää liikenneympyröitä ja aina on mietittävä liikennevaloille myös muita vaihtoehtoja!

Hyvä liikenneympyräpaikka mielestäni voisi olla Halisissa Maunu Tavastin kadun, Koroistenkaaren ja Gregorius IX:n teiden risteykseen. Samalla ihmettelen, miksi Koroistenkaarta ei ole jatkettu ohitustielle? Joustava liikenne ja ohitustieltä tuleva liikenne voisivat lisätä Halisten liikekeskuksen asiakasmääriä. Halisten liikekeskuksen parkkipaikat näyttävät aika tyhjiltä. Räntämäen suunnan liikekauppakilpailu näyttää kovenevan, kun Lidl-päivittäistavarakauppa saapuu seudulle. Vahvimmillaan kaiketi ovat perinteiset hampurilaispaikat ja parturi. Pesula ja kukkakauppa ovat muisto vain.

Ruotsissa liikenneympyröissä on kärkikolmion ja liikenneympyrämerkin lisäksi laitettu teksti "enintään kolme kierrosta". Liikenneympyrä on hyvä vaihtoehto, se turvaa liikennettä.

Pahan kolarin ajanut