Eppu tarjoaa hetken hengähdystä

Nimimerkki ruskolainen kirjoitti kysellen hetken hengähdysaikaa pienten lasten äideille (TS 15.9.). Kaikilla lapsiperheillä ei ole lähellään sukulaisista tai ystävistä koostuvaa luonnollista tukiverkostoa. Onkin ymmärrettävää, että joskus vanhempien voimavarat voivat olla vähissä. Pelastakaa Lapset ry:n Eppu-tukihenkilötoiminta pyrkii auttamaan perheitä juuri tällaisissa tilanteissa. Myös lapset voivat hyvin, kun vanhemmat saavat välillä hengähtää ja ladata akkuja.

Eppu-tukihenkilötoiminta ei kuitenkaan ole liiketoimintaa, vaan perustuu vapaaehtoistyöhön. Järjestömme etsii ihmisiä, joilla on aikaa ja halua toimia lapsiperheiden tukena. Tukihenkilöt saavat tehtäväänsä koulutuksen ja jatkossa tarvitsemansa tuen. Perheet ja avuntarpeet ovat erilaisia. Siksi vapaaehtoistyöhön tarvitaankin monenlaisia ja -ikäisiä ihmisiä.

Kuten ruskolainen uskoi, avuntarvitsijoita todella riittää. Eppu-toimintaan kaivataankin jatkuvasti uusia vapaaehtoisia, sillä ilman vapaaehtoisia emme voi apua tarjota. Siksi toivon kaikkien mukavasta ja konkreettisesta toiminnasta lasten ja lapsiperheiden parissa kiinnostuneiden ihmisten, myös ruskolaisten, ottavan yhteyttä Pelastakaa Lapset ry:n Turun paikallistoimistoon. Vapaaehtoistyö on palkitsevaa ja auttamisesta saa hyvän mielen.
Sami Luoto
Eppu-tukihenkilöprojekti
Pelastakaa Lapset ry.