Joogaryhmissä vielä tilaa

Nimimerkki "Pettynyt" (TS 12.9.) oli pahoillaan, kun joogan alkeiskurssille Turun työväenopistoon ei mahtunut. Valitettavasti Cygnaeuksen koulun sali on melko pieni. Ei syytä huoleen, sillä Suomen Joogaliiton kouluttamat ohjaajat tarjoavat samaa perinteistä joogaa Turun Joogayhdistyksen piirissä kohtuuhintaan.

Alkeiskurssit ovat tiistaisin klo 18.15 ja lauantaisin klo 13, jolloin on erityisesti huomioitu opiskelijat. Kurssit pidetään keskustassa sijaitsevassa Aninkaisten Ammatti-instituutissa (Multavierunkatu), jonka saliin mahtuu lähes sata henkilöä. Vasta yksi harjoituskerta on takana ja molemmissa ryhmissä on tilaa.

Joogayhdistys tarjoaa myös jatkoryhmiä, äitiysjoogaa sekä joogaa selkäongelmaisille. Ruotsinkielisessä Työväenopistossa on joogan alkeis- ja jatkoryhmä.

Turussa on edustettuna myös muita joogan suuntauksia. Astanga-jooga on fyysispainotteista joogaa ilman välirentoutuksia ja se kehittää notkeutta, voimaa ja kuntoa. Täysin päinvastaista joogaa tarjoaa Sahaja-jooga, jossa ei erilaisia kehon asentoja harjoitella laisinkaan. Siinä keskitytään mukavassa istuma-asennossa tehtäviin hiljentymisharjoituksiin, jotka säännöllisesti harjoitettuina voivat vaikuttaa esimerkiksi ihmissuhteisiin, terveyteen ja luovuuteen myönteisellä tavalla. Turussa on myös mahdollista tutustua kundalini-joogaan, joka sisältää mm. nopeassa rytmissä tehtäviä liikkeitä sekä voimakkaita hengitysharjoituksia. Kuntokeskuksissakin pidetään joogatunteja.

Turun monipuolisesta joogatarjonnasta löytynee jokaiselle sopiva ryhmä.
Lasse Aitokari
Turun Joogayhdistyksen pj.