YK:n ja EU:n alennustila

On Irak ja Yhdysvallat, joilla ei keskenään synkkaa hyvin. Niinpä Yhdysvallat epäillen Irakista löytyvän joukkotuhoaseita, lähti niitä etsimään ja samalla ohjaamaan Irakia olemaan kuuliainen sen vaatimuksille. YK olisi myös ollut halukas osallistumaan Irakin pehmitykseen, vaan se ei sopinut Yhdysvaltojen suunnitelmiin. YK kun olisi halunnut olla johtajana ja sitä ei Yhdysvallat hyväksynyt. Otti mukaan vain ne jotka tulivat vapaaehtoisina ja hyväksyivät sen ylivallan ja komennon. Niitäkin löytyi.

Vaan eipä löytynyt joukkotuhoaseita. Saivat kuitenkin Irakin asiat hunningolle ja nyt Yhdysvallat on pyytämässä YK:ta mukaan korjaamaan hävityksen jälkiä Irakissa.

Yhdysvallat lähti soitellen sotaan, joten hoitakoon nyt jälkipyykinkin vasalliensa kera. YK:lla ei ole syytä puuttua Yhdysvaltojen asioihin. YK:n jäsenenä se on sen selvästi osoittanut. P. Lipposta lukuunottamatta koko muu maailma luultavasti on tympiintynyt Yhdysvaltojen sanelupolitiikkaan ja kukkoiluun. Irakin nykytilanteesta on vastuussa vain ja yksinomaan Yhdysvallat.

Herättää kummastusta se, miksi Euroopan unioni tunkee mukaan Yhdysvaltojen ja Irakin väliseen selkkaukseen. Käytettäisiinkö tulevia Euroopan turvallisuusjoukkoja tämäntapaisiin tarkoituksiin?
Erik Koski