Työväenopiston aikataulut
eivät sovi työssäkäyville

Turun työväenopiston opinto-ohjelmasta on nykyään jo todella hankalaa löytää työssäkäyville sopivia kursseja. Kielikurssien aloitusaika on jo klo 16.45 tai 17.15 etenkin alkeistasolla, jolloin töistä joutuu useimmiten lähtemään normaalia aiemmin kursseille ehtiäkseen. Liikunnan osalta mm. uusi mielenkiintoinen taiji on ohjelmassa arki-iltapäivisin ja suurin osa kuntojumpista aamupäivisin.

Seisottuani 45 minuuttia jonossa päästäkseni ainoaan iltaisin kokoontuvaan alkeisjoogaryhmään en mahtunut mukaan, koska aloituspaikkoja oli vaivaiset 35. Tila on kuulemma niin pieni, ettei mahdu enempää. Aika yllättävää, koska kurssipaikka oli Cygnaeuksen koulu, jossa luulisi olevan varattavissa myös juhlasalitilan. Jonossa oli muuten arviolta 150 ihmistä, eli hyvin pettyneitä ihmisiä oli paljon!

Ilmoittautumissysteemi Turussa onkin häpeällisen vanhanaikainen. Naapurikunnassamme Naantalissa on edistytty niin kovasti, että ilmoittautumiset tehdään internetissä, jolloin myös on koko ajan nähtävillä jokaisen kurssin reaaliaikainen tilanne. Ilmoittautuessa annetaan kaikki henkilötiedot ja lasku tulee perässä. Milloin Turussa päästään tässä asiassa 2000-luvulle?

Muuten, Naantalin kokoisessakin kaupungissa esim. joogan alkeisryhmässä on 60 paikkaa ja se kokoontuu ilta-aikaan.
Pettynyt