Turha valmentaa
väkisin huippu-urheilijoita

Suomi voi olla tyytyväinen siihen mitä Pariisin MM kisoista sai, olisi voinut mennä huonomminkin. Me suomalaiset saamme jatkossa opetella ajattelemaan paljon heikompaan menestykseen.

Pitäisi oppia muistamaan ettemme enää ole urheilun suurvalta ainoastaan osallistuja. On paljon pieniä köyhiä maita jotka vauhdilla tulevat mukaan ja nälästä kasvaa voiton tahto. Ainesta näissä maissa on ja urheilu on ainoa keino millä voi sukunsa nälkää lievittää. Pullansyöjäkansat häipyvät maailman urheilukartalta.

Mutta asiaan, onko Suomen välttämätöntä osallistua lainkaan MM-kisoihin tai olympialaisiin? Sitten tietysti jos löytyisi jokin ihmelapsi mikä jo melkein omilla avuillaan olisi varma palkintoihminen. Mutta miksi valmentaa ns. väkisin- urheilijoita? Valmentaminen ja matkustelu eivät ole halpaa lystiä.

Kellä kulkee sillä kulkee heti, ei tarvita kymmentä vuotta, eikä sittenkään. On kyse mielettömistä rahamääristä, kysyn onko se sen väärti.

Vaikka siitä ei ole mitään hyötyä käytännössä, ehdottaisin huippu-urheilun ja valmennuksen lopettamista, kun tulosta ei synny ja rahakasan laittaisin esimerkiksi terveydenhoitoon. Kansalliseen ja kansan urheiluinnostukseen kannattaa panostaa, se ei mene ikinä hukkaan.
Taisto Levo