Juhliin ilmoittautumista
ei sovi unohtaa

Juhlat ovat aina juhlat olipa sitten kutsujana tai kutsuttuna. Molemmille saattaa tulla kuitenkin nolo tilanne kun kutsuttu ei ole ilmoittanut tulevansa ja kutsuja ei ole tiennyt tähän varautua.

Olin töissä syntymäpäivillä, joihin oli pyydetty ilmoittamaan tulosta. Ruokailua varten olimme kattaneet pöydät ja laittaneet kuusi ylimääräistä paikkaa. Kun juhlavieraat olivat saapuneet huomasimme osan vieraista olevan ilman lautasia. Keittiön puolella ihmettelimme olimmeko laskeneet paikat väärin tai mistä se johtui kun yhdeksän ihmistä oli ilman kattausta ja olimme mielestämme laittaneet ylimääräisiäkin lautasia. Onneksi tarjottavat riittivät ja paikatkin saatiin järjestymään.

Juhlien jälkeen puhuimme päivänsankarin kanssa ja tarkastimme ilmoittautuneiden listan. Viisitoista ihmistä oli lukenut kutsun huolimattomasti tai unohtaneet soittaa tulostaan. Jos olette saaneet kutsun juhliin, niin lukekaa hyvät ihmiset tarkkaan pitääkö ilmoittaa tulostaan tai pois jäämisestä silloin vältytään noloilta tilanteilta.
Tarjoilija