Pedofiliaepäilyt, totta vai tarua?

Viime päivinä on tiedotusvälineissä puhuttu paljon Adventtikirkon pedofiliaepäilyistä ja sitä on suurenneltu ja vääristelty ihan tajuttomasti. Varsinkin tv-ohjelma MOT väitti hyväksikäytön jatkuvan yhä, vaikka tapahtuneesta on kulunut jo toistakymmentä vuotta.

Ns. uhri, joka esiintyy nimettömänä (epäilyttävää), kertoi MOTissa erään henkilökunnan jäsenen koskettaneen häntä käsiin, reisiin, nilkkoihin ja vyötärölle sekä huoneessa että käytävillä. Voiko olla mitenkään mahdollista, että hyväksikäyttöä olisi tapahtunut käytävillä kenenkään, varsinkaan oppilaiden huomaamatta? Tuskinpa. Uhri on todennäköisesti jäänyt kotonaan vaille fyysistä läheisyyttä tai tuntenut kosketusta vain selkäsaunassa, joten pienikin hipaisu voi tuntua ahdistavalta.

Typerintä koko jutussa on se, että koko kirkko ja varsinkin Toivonlinna mustamaalataan parinkymmenen vuoden takaisilla tapahtumilla. Parin henkilön teot eivät kosketa enää mitenkään (!) koulumme nykyisiä oppilaita.

Uhri on mielestämme pelkuri, sillä hän ei ole itse tehnyt rikosilmoitusta, vaan pilaa koulumme mainetta median avulla. Samantapaiset syytökset ovat jo kohdistuneet Jehovan todistajiin ja katolisiin. Nyt näyttää siltä, että ne kohdistuvat adventisteihin. Keihin seuraavaksi?
Toivonlinnan lukio -03
(ensimmäinen lukioluokka)