Toivonlinna tänään

Kukaan ei varmaan ole välttynyt kuulemasta viime päivien aikana median esille tuomasta pedofiliaepäilystä adventtiseurakunnan piirissä. Järkytyitkö? Me ainakin. Median antama kuva asiasta on hieman epäselvä, ja ajattelimme tuoda julki oman näkökulmamme asiasta.

Me, Toivonlinnan asuntolan nykyiset oppilaat, olemme kokeneet nöyryyttävänä julkisuuden, joka on tullut osaksemme tapauksen myötä. Koko koulumme ja seurakuntamme ylle on lyöty negatiivinen leima, vaikka tosiasiassa kyse on vanhasta asiasta, jossa yhtä tai muutamia seurakuntamme jäsenistä epäillään seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Emme väheksy asiaa, muttei ole reilua, että muutamien ihmisten takia me kaikki joudumme huonoon valoon.

Monet meistä ovat olleet Toivonlinnan asuntolassa jo useita vuosia. Ilmapiiri on ollut lämmin, ja olemme todella nauttineet täällä olostamme. Koskaan eivät asuntolanhoitajat tai muut henkilökunnan jäsenistä ole aiheuttaneet meille pelkoa esim. suihkuun menemisestä. Koska monet meistä ovat kaukana kotoaan, ovat henkilökunnan jäsenet olleet meille itse asiassa kuin vanhemmat, jotka välittävät ja huolehtivat.

Se, että tällaisia epäilyjä on tullut ilmi, on todella surullista ja vakava asia. Haluamme kuitenkin korostaa, ettei Toivonlinnassa ole tällä hetkellä ketään, jota epäiltäisiin tällaisista teoista. Koemme Toivonlinnan turvalliseksi ympäristöksi, jossa meitä halutaan suojella tämänkaltaisilta vaaroilta.

Onneksi asiaa tutkitaan vielä, sillä se on kiusallisesti kesken ja selvitystä todella kaivataan.

Mielestämme instituutiota ei voi syyttää salailusta, yksityisiä henkilöitä ehkä. Salailu ei todellakaan ole ratkaisu, ja olemmekin tyytyväisiä, että asiaa ei yritetä hyssytellä tai peitellä, vaan se otetaan avoimesti esille.

Olemme itse olleet leireillä, joista myös mainittiin, ja ne ovat usein olleet kesän kohokohtia. Mm. siellä meitä on opetettu tunnistamaan seksuaalinen ahdistelu ja kertomaan siitä. On ikävää, että niistäkin annetaan likainen kuva.

Median syytäessä tietojaan ei varmaan kenellekään tullut mieleen, etteivät lehtien ja uutisten tiedot ole aina sataprosenttisen totuudenmukaisia. Sanat epäilty ja mahdollinen saattavat mielissämme muuttua sanoiksi syyllinen ja varma. Toivoisimme, että tästä lähin uutisia ja lehtiä katseltaisiin kriittisemmin eikä uskottaisi kaikkea sinisilmäisesti.

Median antama kuva Toivonlinnasta on karu vastakohta meidän mielikuvallemme koulustamme. Me käymme koulua paikassa, jonka ilmapiirin koemme viihtyisänä ja turvallisena. Emmehän me olisi täällä, jos meillä ei olisi hyvä olla.
Toivonlinnan oppilaiden puolesta
Tanja Dejanova
Susanna Kinnunen
Maarit Immonen
Jani Mustonen
Niko Karppinen