Yöt tarkoitettu nukuttaviksi

TS/Harri Pälviranta<br />Ravintolaelämän tilalle kotielämää, esittää kirjoittaja.
TS/Harri Pälviranta
Ravintolaelämän tilalle kotielämää, esittää kirjoittaja.

Ravintoloista ja kapakoista on tullut niin monelle se toinen "olohuone". Ollaan vaan näreissään kun ehdotetaan aukioloaikoja aikaistamaan kiinni.

Miettikää vaikka joka toinen siellä ravintolajonossa, jospa viettäisinkin perheeni kanssa yhteisen illan vaikka pitsaa tehden tai muuten vaan, ainakin jos on lapsista kyse ja nuorista.

Pitäisi oppia rentoutumaan muilla tavoin kuin ravintoloissa "lojuen" ja aivan typerää on ainainen kaljan kittaaminen. Yöt on tarkoitettu nukuttaviksi. Lapsi ja sitten nuori näkee tällaista kulttuuria isommilta tietenkin, niin se jatkuu aina vaan.

Kotiin pitäisi luoda niin viihtyisä ja lämmin ilmapiiri, että nuoret voisivat ja haluaisivat tuoda sinne ystäviään. He tuntevat itsensä tärkeiksi tällaisia hyviä arvoja vaalimalla.

Välittämisen ja rakkauden arvot kunniaan! Lapsista ei silloin tule niin äkkiä "pikkuaikuisia". Lapsille aika on rakkauden mitta.

Yhdessä tekemisen ilo kunniaan! Esimerkiksi kotitöihin osallistumalla nuori ja lapsi oppivat ottamaan vastuuta, mikä kohottaa myös itsetuntoa. Eikä olla sitten uusavuttomia kun pitää omillaan pärjätä.
Terveyttä vaalimaan