Tyttöjen muoti ihmetyttää

Olen sattunut olemaan Naantalin raitilla koulupäivän päättyessä. On ollut kaunis ja lämmin syyskesän iltapäivä. Kyllä on ollut ihmettelemistä muutamien koululaisneitojen pukeutumisessa. Lieneekö lähiseudulla samanlaista?

Eniten ihmettelin syvään uurrettuja puseroita. Kouluhan on työpaikka. Ei sinne mennä kuin gaalajuhlaan. Ja se napojen esittely vaikka kuinka sievä olisi. Vastaavasti housunlahje laahaa maata. Sateessa ja lumessa näky on siivoton. Kuka on keksinyt niin epäkäytännöllisen muodin.

Kuinka tytöt saavat itsensä sullotuksi niin ahtaisiin ja rumiin farkkuihin? Pojat on viisaampia. Vaatesuunnittelijan ja -valmistajan on tiedettävä vastuunsa. Onko se terveysviranomainen vai koulu joka lopettaa hullutukset.

Keväällä Naantalissa vieraili tanskalainen kouluviranomainen ja ihmetteli täkäläistä napanäyttelyä todeten, että se ei käy Tanskassa (näin kertoi lehti). Miksi se sallitaan meillä?

Meillä ollaan liian "löperöjä". Puhutaan rajojen asettamisesta, mutta ei ole toimeksipanijoita. Rajoja pitää "vartioidakin".

Ja vielä. Tänään 21.8. linjuri vei koululaiset. Heiltä jäi jäljelle roskainen l-aseman edusta. Onko järjen köyhyyttä se halu roskata? Onhan olemassa roskakopat, omat taskut ja reppu mihin voi roskansa laittaa.
Vanhatäti Alli Inkinen
Naantalista