Vartiovuoremäenrinne rakennettava nopeasti

Turussa on viime aikoina sekä lehdistössä että kaupunkilaisten kesken käyty keskustelua siitä, aiheuttaako Vartiovuorenmäellä ns. Rettiginrinteen uudisrakennus korvaamattomia maisemallisia haittoja. Aiheesta on tehtailtu tukku valituksia, jotka hidastavat tätä kannatettavaa hanketta ja saattavat jopa sen estää.

Nykyisessä tilassaan rinne on koko kaupunkia rumentava häpeäpilkku, joutomaata, joka kiinnostaa vain ryyppyporukoita ja muita epäsosiaalisia aineksia. Hämeenkatu Uudenmaankadun ja Kaskenkadun välillä on Turun synkimpiä ja likaisimpia alueita. Olen Vartiovuorenrinteen asukas ja asunut alueella suurimman osan elämästäni. Jo lapsesta lähtien opin tuntemaan kyseisen rinteen jokaisen kiven ja kolon, joten voin sanoa tietäväni mistä puhun.

Alue on vuosien mittaan tasaisesti rappeutunut ilman että siihen juurikaan on kiinnitetty huomiota. Nyt rakennusyhtiö Skanskan projekti vihdoin tarjoaa mahdollisuuden korjata tämä epäkohta.

Vartiovuorenrinteiden hallittu uudisrakentaminen, jollaisesta kyseisen tontin lähellä on esimerkkejäkin, elävöittää ja kaunistaa kaupunkikuvaa. On uskomattoman kaunis näky, kun illalla kävelee pimeässä Vartiovuorenmäellä silmiensä edessä valaistujen kerrostalokotien ikkunat.

Kaupunki on kulttuurimaisemaa, johon kuuluvat ihmisen kätten jäljet, joita rakennuksetkin ovat. Asuinrakennus kyseisellä paikalla tulee elävöittämään kaupunkikuvaa ja nostamaan koko Turun maisemallista arvostusta kerrosten määrästä riippumatta.

Uskallan jopa väittää, että tähtitornin kauneus uutta rakennusta vasten tulee sopivalta etäisyydeltä entistä korostuneemmin esiin. Tähtitornia kokemukseni mukaan ei myöskään ole tapana ihastella suoraan Hämeenkadulta niskaa voimakkaasti taivuttaen.

Rakentaminen on koko keskustan kannalta siinäkin suhteessa tärkeää, että perinteinen kaupunkikulttuuri on vaarassa näivettyä asuin- ja liiketoiminnan enenevässä määrin siirtyessä autoistumisen myötä kaupungin reuna-alueille.

Rinteen rakentamatta jättäminen on kulttuuria vastustavaa toimintaa ja hankkeen vastustajat tietämättään toimivat omien arvojensa vastaisesti. Siis, kaikki tuki kaupunkilaisilta Vartiovuorenrinteen rakentamiselle.
Heikki Aho Vartiovuorenmäen asukas

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.