Olli Rehn keskustan
puheenjohtajaksi

Tulevaisuudessa tarvitaan poliitikkoja ja puoluejohtajia, jotka määrätietoisesti ja kovin ottein puuttuvat epäkohtiin. Tällaiset puoluejohtajat tunnistaa vahvoista ominaisuuksista: Ensinnäkin heidän on oltava taloudellisesti riippumattomia voidakseen torjua Suomessakin vahvasti lisääntyneet korruption ja lahjonnan. Toiseksi heillä on oltava riittävä koulutus, jotta he voisivat ymmärtää kokonaisuuksia ja pystyisivät kaukokatseisuuteen ja oikeisiin ratkaisuihin. Mielestäni tohtorin koulutus tai muuten laaja akateeminen sivistys ovat puoluejohtajille välttämättömyys. Kolmanneksi tarvitaan luonteen lujuutta, pelkäämättömyyttä, työtehoa, kielitaitoa ja kykyä tehdä paineen allakin järkeviä ratkaisuja.

Näiden kolmen ominaisuuden lisäksi kokemus eurooppalaisesta päätöksenteosta ja kotimaan eduskuntatyöstä ovat välttämätöntä. Sitoutumisen puoluepolitiikkaan ja puoluetyöhön on oltava lujaa. Sanalla sanoen puoluejohtajien on oltava kovia poliitikkoja sanan parhaassa merkityksessä, mikäli aiomme kansakuntana pärjätä yhä kovenevassa kansainvälisessä ja etenkin eurooppalaisessa kilpailussa.

On luonnollista, että hyvä yhteistyökyky ja toimivat suhteet kaikkien puolueiden ja kansalaisten välillä ovat puoluejohtajan kannalta ensiarvoisen tärkeitä ominaisuuksia. Riitelemistä ja tyhmiä, toisia parjaavia lausuntoja ei tarvita. Väärässäkin saa olla, mutta virheet on pystyttävä tunnustamaan ja korjaamaan ilman jälkipuheita ja kaunaa. Rehellisyys ja suvaitsevaisuus, sekä toisten mielipiteitten arvostaminen auttavat asiaa. Avoimuus ja ennakkoluulottomuus, sekä taito kuunnella, ovat vaatimuslistani kärjessä.

Kuulostaa siltä, että tällaisia ihmisiä ei ole käytännössä olemassakaan. Voi olla niinkin, mutta nykyisessä tilanteessa katson valtiotieteen tohtori Olli Rehnin parhaiten täyttävän Suomen Keskustan puheenjohtajan suuret saappaat. Kansanedustaja Mari Kiviniemi yhdessä Olli Rehnin kanssa on sopiva ja toisiaan täydentävä pari valittaessa puheenjohtajisto Hämeenlinnan puoluekokouksessa kesällä 2002.

Jollekin lukijalle saattaa juolahtaa mieleen Olli Rehnin minun kannastani vahvasti poikkeavat mielipiteet Suomen EU-jäsenyydestä 1994. Totean kuitenkin, että Suomi on nyt EU:n jäsen ja meidän kaikkien suomalaisten on keskityttävä tässä tilanteessa ottamaan irti EU:sta mahdollisimman paljon niin aineellisia kuin henkisiäkin voimavaroja.

Maailma muuttuu. Meidän on oltava vähintäänkin askeleen edellä tässä muutoksessa. Itseemme uskoen, toisiimme luottaen yhteisen itsenäisen isänmaamme Suomen puolesta.
Timo Järvilahti

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.