Lääkkeitä huumepotilaille

Noitavainot ovat palanneet Suomeen? Alkaa ihmetyttää se intohimoisuus ja kiihkeys, jolla puolustellaan sitä "ainoaa ja oikeaa" suomalaista virallista huumepolitiikkaa, jota maassamme on harjoitettu 15 vuotta ja jonka aikana huumeongelma on riistäytynyt kansainvälisestikin ennennäkemättömiin mittoihin varsinkin nuorten, jopa lasten keskuudessa.

Syylliseksi ollaan joukolla huutamassa ja todistamassa yhtä ainoaa miestä, tottelematonta lääkäriä, Pentti Karvosta. Jopa on aikaansaava mies, - tai sitten sijaiskärsijä.

On inhimillisesti väärin ja julmaa, että yksi ihminen joutuu kärsimään "aatteensa" puolesta, joka uhkaa virallista huumepolitiikkaa. Yksi henkilö uhrataan julkiseksi varoitukseksi ja pelotukseksi muille "vääräuskoisille" lääkäreille. Varsinkin kun kyseisen lääkärin hoitomenetelmä on nykyisin tieteellisesti hyväksytty ja jopa vallitseva suurimmassa osassa Eurooppaa ja Yhdysvaltoja.

Vielä pahempaa on se, että samalla yritetään saada hämärään valoon kaikki muutkin lääkärit, jotka eivät suostu, lääkärinvalansa vuoksi noudattamaan virallisen hoitomonopolin tieteellisesti vääriksi osoitettuja "uskonkappaleita".

Jo 20 vuotta sitten USA:ssa osoitettiin laajassa tieteellisessä tutkimuksessa, että nykyisin Suomessa "ainoana oikeana" hoitomuotona käytössä oleva lääkkeetön, pelkästään psykososiaaliseen kuntoutukseen perustuva hoito ei potilaita auta, päinvastoin jopa heikentää heidän mahdollisuuksiaan vieroittautua huumeista, verrattuna siihen, että potilasta ei hoideta lainkaan. Toisin sanoen tällaiseen hoitoon hakeutuminen oli tuloksiltaan huonompi kuin se, että potilas yksinään yritti vapautua huumeista. Sama tutkimustulos saatiin Helsingissä (mutta jätettiin julkaisematta).

Onko siis tuomittu aivan väärä mies? Pitäisikö tuomiolla olla se porukka, joka varsinaisesti on vastuussa siitä, mitä Suomessa viime vuosina on tapahtunut? Miksi tapaus Karvonen on niin tärkeä näille "santavuorelaisille"? Kun mitään tieteellisiä perusteita ei ole, on pakko ottaa käyttöön vanhat historialliset keinot. Kyse ei ole vain huumepotilaista, vaan pitkästä perinteestä muidenkin mielenterveyden potilaiden avohoidossa.

Kuinka monta (sataa?, tuhatta?) turhaa itsemurhaa on tehty, kun näiltä potilailta on 15 vuoden ajan evätty hoitoon pääsyn mahdollisuudet, lääkkeet, lääkärit? Mielenterveyspotilaat ovat olleet avuttomia puolustamaan itseään, mutta näillä nuorilla huumepotilailla ovat takanaan vahvat isät ja äidit. Nyt voi käydä vastuun pakoilijoille huonosti. Ja kun vielä ruotsalaistenkin omatunto on heräämässä.
Jukka Alihanka
LKT, dos

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.