Luukasko epätietoinen
Jeesuksen jumaluudesta?

Uuden testamentin eksegetiikan professori Heikki Räisänen väitti kirjoituksessaan, jossa hän vertaa islamin käsitystä Jeesuksesta, "ettei Luukaskaan vielä näytä liittävän neitseestäsyntymiseen ajatusta Jeesuksen jumaluudesta. Tämä kytkentä on tapahtunut kristikunnassa vasta Uuden testamentin jälkeen." (TS 21.12.)

Näin siis Räisänen.

Mitä sanoo Raamattu? Otan jakeet Luuk. 1:30-35:

Niin enkeli sanoi hänelle (Maria): "Alä pelkää Maria,sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä. Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus. Hän on oleva suuri ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen, ja hän on oleva Jaakobin huoneen kuningas iankaikkisesti, ja hänen valtakunnallaan ei pidä loppua oleman." Niin Maria sanoi enkelille: "Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä mitään tiedä?" Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: "Pyhä Henki tulee sinun päällesi ja Korkeimman voima varjoaa sinut, sentähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi."

Luukas tuo tässä selkeästi esiin enkelin sanat, että se, joka syntyy, on pyhä. Yksikään ihminen ei voi olla pyhä syntymänsä perusteella. Me kaikki muut olemme syntyneet syntiinlangenneesta sukukunnasta kadotustuomion alaisuuteen. Mutta Jumala lähetti oman Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän. (Joh.3:16)

Ottamalla Jeesuksen vastaan omana Vapahtajanamme ja Herranamme me synnymme Jumalan lapsiksi, mutta Jeesus Kristus on ainoa jumaluudesta syntynyt.

Kyllä Luukas jo Jeesuksen jumalallisen syntyperän perusteella Hänen jumaluutensa ymmärsi, niinkuin jokainen, joka haluaa ymmärtää.
Tuula Okkola

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.