Miksi miettiä mitä
ruotsalaiset miettivät

Lahden doping-käryjen yhteydessä on Suomessa, erityisesti lehdistön keskuudessa noussut esiin suunnaton huoli siitä, mitä meistä nyt ajatellaan länsinaapurissa ja kuinka ruotsalaislehdet saavat nyt nauraa suomalaisten kustannuksella. Turun Sanomissakin tästä kirjoitettiin jo Isometsän doping-tapauksen yhteydessä.

Antakaa niiden ruotsalaisten olla. Maailman sivu he ovat samanlaisia olleet eivätkä muuksi muutu. Ruotsalaiset yrittävät aina hakea suomalaisista vain negatiivisia asioita, kehuja meidän on heiltä turha odottaa. Ja entä sitten? Miksi pitäisi edes välittää siitä, mitä ruotsalaiset ajattelevat? Meillä ei ole mitään syytä tuntea häpeää tai alemmuudentunnetta ruotsalaisten edessä. Toimittajakuntakin saisi opetella uuden ajattelutavan tässä asiassa ja lopettaa maanmiestensä ruoskimisen.

Itse olen jo aikoja sitten oppinut hymähtämään huvittuneesti ruotsalaisten tavalle repiä otsikoita negatiivisista suomalaisuutisista, samoin kuin heidän tavalleen "omia" menestyneet suomalaistähdet. Jos heidän itsetuntonsa on noin pienestä kiinni, niin antaa heidän vouhottaa. Me suomalaiset voimme osoittaa olevamme fiksumpia ja nousta tällaisen käytöksen yläpuolelle.
Kaino