Hyvätuloinen ei tarvitse lapsilisää

Rikkaille maksettavia lapsilisiä on puolustettu mm. seuraavilla perusteluilla: on nuoria hyvätuloisia perheitä, joilla on vielä isot opiskeluvelat maksettavina, rikkaiden perheiden lapsilla on kalliit harrastukset, rikkaiden perheet lapsineen suorittavat kalliita matkoja jne. Näitä menoja pitäisi siis maksaa valtion sosiaalimenoista.

Maassamme asuu paljon ihmisiä alle minitoimeentulon, miksi näiden ihmisten elintasoa ei valtion budjetin kautta voida helpottaa, koska rahaa löytyy niille, jotka eivät sitä välttämättä tarvitse.

Onko niin, että jos pyytää rahaa niin itsekkääseen tarpeeseen kuin ruoan ostoon, niin hyvinvointivaltio ei tällaista pyyntöä ymmärrä, pitäisi olla paljon "hienompia" tarpeita, jotta rahaa voitaisiin myöntää.

Viittaan tässä yhteydessä myös Eeva Kuuskosken (TS 13.2.) kirjoitukseen, jossa hän puolusti rikkaiden lapsilisiä. Seuraavan kerran kun Eeva Kuuskoski aikoo julkisesti puolustaa rikkaiden lapsilisiä, niin kannattaisi harkita kannanottoa hieman tarkemmin, ja laittaa avustusasiat tärkeysjärjestykseen.
Omillaan toimeentuleva