Ennen oli paremmin

Sotavuosien jälkeen Suomen tilanne oli vaikea. Olivat raskaat sotakorvaukset ja elämä muutenkin tiukkaa. Kuitenkin palvelut, posti, pankki, liikenne esim. toimivat hyvin. En myöskään muista, että vanhainkodeissa tai sairaaloissa olisi ollut hätätilaa liian vähäisen hoitohenkilökunnan takia.

Nyt saa jatkuvasti kuulla, miten lama on ohi ja Suomessa voidaan hyvin, ollaan ihan hyvinvointivaltioitten etukärjessä. Kuitenkin edellämainitut palvelut on ajettu alas, leipäjonot ovat todellisuutta ja seurakuntien diakoniatyöntekijät uupuneita koettaessaan auttaa työttömiä halvoilla aterioilla. Arvonlisävero rasittaa elämää monella tavoin. Esim. remontin yhteydessä se merkitsee suurta lisämenoa.

Nyt on keksitty ottaa korkotuloista - omani ovat tosi pienet - 29 prosenttia pois. Eipä jää paljoa käteen ellei satu olemaan paljojen rahojen omistaja. Joka hetki saa pelätä, mistä taas tullaan nappaamaan rahaa.

Miten tähän on tultu? Mitkä ovat syyt tällaiseen alaspäinmenoon maassa, jossa ennen on eletty hyvin? Kuka tai ketkä ovat tällaisesta kehityksestä vastuussa? Vai onko niin - kuten yleensä - vastuussa ei ole kukaan?
T.V.