Seniorit valtasivat
Parkkimäen luisteluradan

Olin talvipäivänä Turussa Parkin luisteluradalla 6- ja 8-vuotiaiden jääkiekosta innostuneiden poikieni ja ystäviemme kanssa pelaamassa, kun saimme sivusta seurata miten isot pojat olivat tulleet myös pelaamaan.

Kyseessä eivät olleet teinipojat vaan jo ns. jäähdyttelyvaiheessa olevat noin 45-vuotiaat isot pojat. Seniorit olivat vallanneet puolet ns. mailapuolesta. Peli oli kiihkeää ja tapahtumarikasta, mutta ei missään vaiheessa ottanut huomioon, että kentällä mahdollisesti on muitakin , että muillakin on oikeus luisteluun ja pelaamiseen. Lapset komennettiin pois kentältä, vaikka pelialueemme olikin varsin olematon. Seniorien kiekot kohosivat ja luisteluvauhti oli sitä luokkaa, kun TPS:llä parhaimmillaan. Pelisilmästä ei ollut valitettavasti tietoakaan vaan ympärillä olevat saivat varoa holtittomasti kirmaavia miehiä.

Kun saimme kehoituksen siirtyä pois ehdotin, että he voisivat ottaa lapsetkin huomioon ja siirtää esim. maalejaan ja pienentää kenttää. Kommenttina sain takaisin, että miten luulet käyvän kumpi loukkaa lapsi vai aikuinen, kun törmätään! Ajattele lapsiasi ja siirry pois! Heillä ei ollut aikomustakaan siirtyä. Joku lamppu kuitenkin syttyi ja he siirtyivät kaukaloon ja lapset pois sieltä! Minusta se oli kuitenkin parempi vaihtoehto, turvallisempaa kaikille.

6-vuotias poikanikin tajusi, että "se setä soitti isä sulle suutaan" . Niin soitti ja varmaankin on soittanut muillekin. Itse ajattelin, että kentällä on paljon lapsia ja jos on paljon aikuisiakin, niin varmasti vieras setä tai täti menee auttamaan, jos toisen lapselle sattuu jotakin. Nämä sedät halusivat pelata, komentaa muut pois tieltä ja ne, jotka pelaavat laidoilla siitä huolimatta saavat syyttää itseään, jos jäävät alle! Missä on aikuisen vastuu? Yksi alle 10-vuotias poikahan jäikin jo jalkoihinne, hän säästyi onneksi vammoitta. Olitte todella surkea esimerkki niille pojille, jotka saivat siirtyä alta pois. Ei pelkkä TPS:n takki tai vinossa oleva TPS-pipo tee urheilijaa! Te varmasti tunnistatte tekstistä itsenne, mutta kyllä teidät jo kentälläkin tunnetaan. Hyvä, kun huolehditte ikääntyvästä ruumiinkuunostanne, mutta eiköhän siihen ole muutkin puitteet tai tavat?

Säästäkää viikkorahanne ja varatkaa vuoro sunnuntai-aamuna Elysee-areenalta, niin voitte kokea suuren hallin juhlallista tunnelmaa tekin!
Isä ja pojat luistelemassa