Eriarvoisuutta
omakotiasukkailla

Miksi Turun kaupunki kohtelee saman kadun varrella olevia omakotitalojen omistajia eriarvoisesti? Katu, jossa on vain yksi jalkakäytävä toisella reunalla, on jo vuosia takaperin 1970-luvulla, otettu yleiseen käyttöön. Omakotien omistajat, joitten kiinteistö sijaitsee jalkakäytävän puoleisella osuudella, joutuvat huolehtimaan käytävän puhtaudesta kesällä ja talvella lumen pois ajamisesta sekä hiekoituksesta. Kadun toisella puolella asuvilla ei näitä velvollisuuksia ole.

Jos on yöllä satanut lunta, on kohta aamulla puhdistettava jalkakäytävä lumesta. Myöhemmin tulee lumiaura katua pitkin ja työntää sieltä lumet kaikki jalkakäytävälle. Taas on mentävä lumityöhön.

Runsaan autoliikenteen takia, jos lumi on ehtinyt tamppaantua kovaksi ajotielle, tulee päivemmällä isompi lumiaura, joka taas työntää viimeisetkin lumet jalkakäytävälle sellaiseksi korkeaksi kerrokseksi, että on jälleen mentävä lumen poiskuljetukseen.

Tämän työmäärän lisäksi joudumme maksamaan yhtä suurta kiinteistöveroa kuin muutkin ja nyt kaupunki aikoo vielä lisäksi maksattaa pyörä- ja kävelytien kunnossapidosta, joka kulkee k.o. kadun poikki. Hiekan tai sorankin joudumme ostamaan talveksi hiekoitusta varten. Ja minkälainen työ- ja vapaa-aika meiltä kuluukaan vuosittain näihin hommiin!
Eriarvoisuuteen kyllästynyt