Parainen teki sen taas

Vuoden lopussa 2000 alkoi kuulua huhu, että paikallinen lisä kodinhoidontukeen - ns. Paraisten lisä - tulee takaisin. Minä ja monet muut, joiden äitiysloma oli loppumassa, laskimme pennosiamme: Voisinko olla vielä vuoden kotona? 1 000 markalla (vaikka vähentää verot) saa aika paljon ruokaa. Moni teki saman päätöksen ja jäi kotiin.

Tammikuussa Parainen kaatoi kylmää vettä niskaan. Tuki on tarkoitettu vain niille, jotka ovat jäämässä hoitovapaalle. Ne vanhemmat, joiden hoitovapaa on jo alkanut eivät voi tukea saada. Eikö tukea voisi maksaa tasapuolisesti kaikille alle kolmevuotiaille lapsille? Vai onko minun yksivuotiaan lapseni hoitopaikka halvempi kuin vasta hoitopaikkaa tarvitsevan lapsen?

Olen ymmärtänyt, että hoitopaikka maksaa paljon enemmän kuin 1 000 mk/kk. Kotona ollessani käytän paljon paikkakuntani palveluja. Moni meistä käy töissä Paraisten ulkopuolella ja ostaa ruoat ym. kätevästi työmatkalla isoista marketeista halvemmalla. Paraislisä palautuisi nopeasti oman kaupunkimme kauppoihin.

Mitä on tehtävissä? Kaikki kotona olevat äidit ja isät: haetaan lapsille hoitopaikka, jos sellainen kaikille edes järjestyisi. Ja mennään maanantaisin kaupungintalolle klo 12-13 tapaamaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Gia Alexanderssonia ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaa Barbara Heinosta. Ja tietenkin lasten kanssa. Alkaisiko sitten jotain tapahtua?
Lapsissa on tulevaisuus