Irti yhteissähköstä

Omassa asunto-osakeyhtiössäni on käytössä yhä edelleen ns. yhteissähkö. Piti siirtyä huoneistokohtaisiin sähkömittareihin. Mutta kävi niin, että kourallinen osakkeenomistajia äänesti asiasta. Yllätystulos oli, että jatketaan huoneiston neliöihin perustuvaa laskutusta! Kulutat sähköä tai et maksat joka tapauksessa saman summan joka kuukausi. Veikkaan, että asiassa vastaan äänestäneiden kodeissa sulaketaulut vinkuvat kestokykynsä äärirajoilla.

Ihmetyttää suuresti, miten äänestyksessä kävi näin. Yhtiössämme sentään on 52 huoneistoa. Jokaisella huoneistolla on omistaja. Nyt turhan pieni joukko pääsi päättämään mielestäni merkittävästä asiasta. Suunnilleen näin, että 2 puolesta ja 3 vastaan. Oltiin hyvällä asialla joka kaatui todellisuudessa siihen, ettei ollut tarpeeksi osakkaita sanomassa joko kyllä tai ei.

Asunto-osakeyhtiömuotoinen asuminen on aina kustannuksiltaan jossain määrin epäoikeudenmukainen. Tämä yhteissähkö on kyllä kaiken huippu. Nostaa kuulemma jokaisen asumiskustannuksia jos siitä luovutaan! Kellä nostaa kellä ei.
Kuka maksaa sähkösi?