Turun Ylen työn
jälki näkyy ja kuuluu

Päätoimittaja Ari Valjakka mollasi sunnuntaisessa kolumnissaan (TS 4.2.) Yleisradiota tavanomaiseen tapaansa. Koska hän tällä kertaa mainitsi myös Turussa toimivat yleläiset, haluan tältä osin kommentoida hänen tekstiään.

Ylellä on Turussa lukuisia toimituksia sekä valtakunnallisten toimitusten edustajia. Se väki, joka Kauppatorin laidalla sijaitsevissa tiloissa työskentelee, tekee ohjelmia suomeksi ja ruotsiksi, radioon ja televisioon, valtakunnallisesti ja maakunnallisesti. Valjakan mukaan tämän väen panos harvoin näkyy valtakunnallisissa tv-uutisissa. Väite on asiantuntematon, koska Turussa työskentelevät mm. valtakunnallisten tv-uutisten toimittaja Pirjo Peltoniemi ja TV-Nyttin toimittaja Kati Grönholm.

Kaikki heidän juttunsa näkyvät valtakunnallisesti. Pirjo Peltoniemi palkittiin viime vuonna parhaana tv-uutisten Helsingin ulkopuolella työskentelevänä toimittajana, joten kaipa hän jotakin on saanut aikaan. Myös Kotimaa Nyt -ohjelman toimittajan Yrjö Hjeltin työn jälki näkyy valtakunnallisesti. Valtakunnallisten radiouutisten uutisoinnista vastaa Arto Lipponen. Kaiken kaikkiaan Turussa tehdään valtakunnalliseen levityksen paljon muitakin radio- ja tv-ohjelmia kuin vain uutisjuttuja.

Sinänsä valtakunnallisuus ei toiminnassamme ole ainoa arvo. Varsin tärkeää on mielestämme maakunnallinen radio- ja tv-tarjonta, jota tarjoamme sekä suomeksi että ruotsiksi. Voin vakuuttaa, että toiminta on myös varsin tehokasta ja useinkin toimittajamme työskentelevät jaksamisensa äärirajoilla. Joka ei usko, tulkoon katsomaan.
Vesa Laaksonen
Turun Radion päällikkö