Tarvitaan lisää
asuntoja Turussakin

Vastaus Johan Hollsténin kirjoitukseen (TS 4.2.), miksi Hirvensaloon rakennetaan kerrostaloja vastaisin miksei. Turun kaupungissa on mantereen puolella todella vähän kaavoitettuja tontteja. Ei minusta Hirvensalon "savipatjojen suojelu" paranna ympäristön laatua päinvastoin kuin rakentaminen.

Mihin Turussa enää voi rakentaa esimerkiksi kerrostaloja. Maapula painaa päälle täällä niin kuin muissakin kasvukeskuksissa. Onko ainoa vaihtoehto vähäisille tyhjille tonteille pilvenpiirtäjien rakentaminen.

Toiseksi vaikka Turku ei olekaan Tukholman kokoinen, niin pienenä vinkkinä voitaisi ottaa sieltäpäin mallia kerrostalorakentamisesta saarille. Turku on Suomen mittakaavassa hyvin kasvava alue ja ennemmin pitäisi houkutella tänne uusia yrityksiä ja rakentaa muuttaville ihmisille lisää asuntoja, siis ottaa siitä esimerkkiä Helsingistä ja Tampereesta. Toisena vaihtoehtona on kuihduttaa kaupunki kuten Porissa on käynyt.

"Ymmärrän" toisaalta valittajia, mutta loppuun vanha sananlasku joku järki pitää olla kerjätessäkin eli mietitään tarkemmin mistä valitetaan. En tiedä kuinka moni kaava on mennyt läpi, ettei olisi ollut aina ns. turhia valituksia, ja näin turhaan hidastettu virkamiesten tekemää arvokasta työtä.
Juha Vuorinen