Lähetysten katoamiset
harvinaisia

Nimimerkki "Posteihin pettynyt" ( TS 4.2.) kirjoitti lähettämästään kirjeestä, joka ei ole tullut perille. Pahoittelemme kohdallenne sattunutta katoamista, mutta yleensä lähetysten katoamiset ovat harvinaisia. Katoamistapauksissa asiakkaan kannattaa ottaa heti yhteys Postiin. Asiakas voi tiedustella lähetystään Postin maksuttoman puhelinpalvelun kautta numerosta 9800 7100 tai tehdä suoraan kirjallisen katoamisilmoituksen postiin. Teemme Postissa kaikkemme selvittääksemme lähetyksen kohtalon.

Postinkulku Suomessa on tutkimusten mukaan erittäin luotettavaa. Riippumaton Suomen Gallup Insight mittaa kuukausittain kirjeen kulkunopeutta. Kuljetamme päivittäin 3,4 miljoonaa kirjettä, mutta vain yhtä kirjettä sadasta tuhannesta tiedustellaan (0,0018 prosenttia). Tiedustelluistakin kirjeistä puolet löytyy selvitysten jälkeen. Loput jäävät perillesaamattomiksi ja yleisin syy on kokonaan puuttuva tai vaillinainen osoite.

Postin käsittely ja jakelu on ihmisten tekemää työtä. Virheitä ja erehdyksiä voi luonnollisesti sattua, mutta palautteen perusteella pyrimme parantamaan palveluamme.
Tapani Soininen
johtaja
Suomen Posti Oy