Tasausta tuloeroihin

Paavo Lipponen, Suvi-Anne Siimes, Anneli Jäätteenmäki, joitakin tässä mainitakseni ovat huomanneet tuloerojen kasvun teoriassa, mutta eivät käytännössä. Heidän kirjoituksensa ja mielipiteensä lehtien palstoilla eivät yhtään auta tuloerojen kasvuun. Pienituloisten ja eläkeläisten ostovoima ei siitä parane.

Miksi pienituloisten eläkeläisten indeksi leikattiin? Samalla leikattiin kansaneläkkeen pohjaosaa. Nyt indeksi oli 4-4,1 prosenttia, mutta samalla otettiin viimeisetkin 92 mk pois. Mikä oli lopputulos? Miksi näin? Kansanedustajien palkkoja korotettiin. Tässä yksi esim. tuloerojen kasvusta.

Kansaneläkkeen pohjaosa on korvattava täysipainoisesti työeläkkeisiin ja varsinkin niille, jotka saavat 5 000-6 000 mk ja vähemmän käteen.

Vaihtoehtona voisi olla, että edellämainitut eläkeläiset saisivat sellaisen kortin, jonka he voisivat esimerkiksi ruokakaupan kassalla näyttää, että saisivat alennusta, koska kaikki hinnat ovat huikeasti nousseet sen jälkeen kun kansaneläkkeen pohjaosaa alettiin leikata.

Tuloeroja voisi tasata vielä näinkin; miljonäärien perheiltä lapsilisät pois. Toivottavasti joku näistä miljonääriperheistä tekee oma-aloitteisesti tällaisen ratkaisun ja näyttää esimerkkiä. Olisi se pienen pieni ele niitä lapsiperheitä ja yksinhuoltajia kohtaan, jotka elävät melkein köyhyysloukussa ja elävätkin.

Paljon olisi tehtävissä, jos olisi hyvää tahtoa ja halua. On se ryhmäkuri kovaa.
Entinen luottamusmies
nykyinen eläkeläinen