Jokaiseen asuntoon
oma sähkömittari

Joitakin aikoja sitten ei asuntoihin rakennusvaiheessa asennettu huoneistokohtaisia sähkömittareita, kuten nykyisiin rakennettaviin asuntoihin asennetaan. Ihmettelen, mikseivät tällaisten talojen asukkaat vaadi, että näihinkin taloihin asennetaan jokaiselle oma mittari.

Talokohtaisilla mittareilla mitattuna jokainen maksaa sähköstä neliöitten mukaan, vaikka eivät neliöt sähköä kulutakaan. Jokaisessa asunnossa on kuitenkin melkein samanlaiset keittiöt, joissa sähköä eniten kuluu. On asukkaita, jotka keittävät kotona päivittäin vain aamu- ja iltakahvit. Toiset taas laittavat useamman kerran ruokaa päivässä, leipovat, pesevät usein pyykkiä, ja joihinkin asuntoihin on rakennettu sauna. Näistä kaikista kustannuksista vähän sähköä kuluttavatkin joutuvat maksamaan.

Asuntokohtaisten mittareiden hankinta ei ole mikään kustannuskysymys. Tällaisten mittareiden hankinta asennuksineen jää selvästi alle tuhannen markan per asunto. Muita kuluja hankinnasta ei asukkaille tulekaan jos sovitaan, että jokainen lukee oman mittarinsa lukemat vaikka esimerkiksi kaksi tai neljä kertaa vuodessa ja antaa ne yhtiölle laskutettavaksi. Eikö tämä olisi oikeudenmukaista ja jokainen maksaisi vain omat kulunsa.
Omissa kuluissa on tarpeeksi