Eikö ihmisalkio ole
henkinen olento?

Millaisessa maailmassa eletään, kun sallitaan, että Englannissa ensin kloonataan ihmisalkioita ja laillisesti määrätyn aikavälin jälkeen niitä tapetaan? Mikä maailmankuva vallitsee nykyään? Kuva kuolleesta materiastako? Onko meidän aikaamme materialismi todellakin mennyt niin pitkälle, että ihminen nähdään pelkkänä toisen ihmisen hyödykkeenä? Kauhistuttavia tulevaisuudennäkymiä nousevat mieleeni.

Näköjään tieteessä on edelleenkin tabusoitu keskustelu hengestä. Mikä on henki? Missä se sijaitsee? Onko se jokaisessa solussa; ihmisten, eläinten ja kasvisten soluissa? Vai henkevöityykö ihminen vasta kun hän syntyy? Onko ainoastaan syntynyt ihminen henkinen olento? Vai eikö ole edes hänkään enää sitä? Onko vallitseva ajatus sellainen, että eletään hengettömässä kuolleessa materiassa? Oikeuttaako tällainen maailmankuva ihmisalkioiden kloonaamisen ja tappamisen?

Minä ainakin elän maailmassa, jossa jokainen solu, kukka, puu, eläin ja ihminen on henkevä. Maailmassa, jossa henkevöidyn elämän murhaaminen ei ole toivottu. Viihdyn maailmassani.
Satumaija Püschel