Liukkauden tehotonta
torjuntaa Turussa

TS/Arto Takala<br />Liukkailla keleillä tarvitaan apua, jos ei aina suolaa niin hiekkaa kumminkin, muistuttaa kirjoittaja.
TS/Arto Takala
Liukkailla keleillä tarvitaan apua, jos ei aina suolaa niin hiekkaa kumminkin, muistuttaa kirjoittaja.

Lauantain 27. tammikuuta aamuna oli mm. ruotsinlaivoilta tuleva raskas liikenne taas kerran vaikeuksissa Naantalin pikatien ylittävällä kohdalla Markulantietä. Turun kaupungin katujen puhtaanapidosta vastaavat tahot eivät olleet aamukahdeksaan mennessä säätiedotuksista huolimatta saaneet toimitetuksi murskeen muruakaan mainittuun liukkaalla kelillä vaikeaan mäkeen ja niin oli tie taas kerran tukossa.

Poliisilaitoskaan ei ollut huomannut kytkeä liikennevaloja keltaiselle vilkulle, vaikka heidän olisi pitänyt kyetä ennakoimaan ongelmien synty valvontakamerastaan. Kun hiekoitusauto lopulta tuli, se viskuroi sepeliä vain etummaisen kiinnijääneen aiton eteen tyylillä "kauhokaa kourillanne" ja jatkoi matkaansa, vaikka jono oli satoja metrejä.

Ei taida Turun kaupungin katujen puhtaanapidosta vastavilla tahoilla vielä olla ajan hengen mukaista tulosvastuuajattelua! Olisikohan syytä kilpailuttaa tämäkin toiminta-alue, jos vaikka kustannukset alenisivat ja tulokset paranisivat?
Erkki Mikkola
Turku