Heikennyksetkö kehittämistä

Tällä hetkellä keskustelu työttömyyskorvausten heikentämisistä on saanut monet ihmiset kiukkuisiksi.

Niinistön ja Enestamin mielestä työttömyyskorvaukset ovat maassamme tabuja, joista ei ole lupa puhua ja tehdä ehdotuksia. Totta kai työttömyydestä saa puhua. Työttömät ovat varmasti mukana kehittelemässä ideoita, jotka tähtäävät kaikkien ihmisten työllistymiseen.

Miten vanhentunut "savupiippuajan" kansakoulupohjainen ammattitaito saataisiin vastaamaan tämän päivän tarpeita? Miten rajallinen määrä työtä ja työpaikkojamme tulisi jakaa kaikkien kesken? Miten helpotetaan pikkuyrittäjiä palkkaamaan työttömiä esimerkiksi muutama tunti viikossa, työttömän menettämättä peruskorvauksiaan? Miten nuoremmat työttömät koulutetaan uusiin it- ja bio-ammatteihin?

Mutta Niinistön viimeaikaiset keppi-ehdotukset eivät ole mitään kehittämistä! Uskokaa jo ihmeessä, sopivaa työtä ei riitä kaikille esimerkiksi yli 50-vuotiaille, joilta puuttuu englannin kielen taito ja atk-osaaminen.

Minkälaisen vastaanoton olisi muuten saanut vastaavanlainen kehittämisidea, että kansanedustajien ansiotasoa oltaisiinkin oltu heikentämässä 30 prosenttia, perustellen, että näin edustajien työhalukkuus paranisi ja edustajat olisivat paremmin työpaikallaan.

Eivät työttömät innostu heikennyksistä, vaan todellisesta työttömyyden kehittämisestä.
Kehitystä se on
taaksepäinkin meno?