Mielikuva työttömästä
pahasti vääristynyt

Erinomainen uusi ideasi Sauli, työttömät taas kyykkyyn.
Eihän vain tullut luvattua liikaa verohelpotuksia, kun näin nopeasti olet jo hakemassa rahaa valtion rahakirstuun. Siis kaikki työttömät pakolla Nokian leipiin, ja työvoimapula on poistunut.

Mielikuvasi työttömästä on pahasti vääristynyt. Tämän päivän tyypillinen työtön ei todellakaan ole ns. rantojen mies ilman työhaluja. Työttömät ovat useasti hyvin koulutettuja, kokeneita, motivoituneita ja erittäin työhaluisia tavallisia suomalaisia. Ikävä kyllä, he ovat työn puutteesta masentuneita, ahdistuneita ja epätoivoisia tulevaisuuden suhteen.

Eiköhän olisi jo Sauli Sinunkin aika muuttaa käsityksesi työttömyydestä. Voisit alkaa enemmän miettiä miten lisätään aikuis- ja uudelleenkoulutusta, miten saadaan uusia työpaikkoja, ei sitä, miten jo lyötyjä lyödään lisää.

Muista, että monet työttömät olivat vielä eilen työelämässä takomassa tätä tämän päivän hyvinvointia, mutta ilman omaa tahtoaan joutuivat työttömiksi.

Tälläisiako ovat Sinun ajatuksesi yhteisestä sinivalkoisesta suomalaisesta hyvinvoinnista? Työttömien rankaiseminen lisää pienen maamme kahtiajakoa ja luo epätoivoa moneen kotiin. Valtaosa työttömistä on valmis vaikka huomenna töihin tai vaihtamaan osansa työssä olevien kanssa, mutta työvoimapula ei ratkea työttömiä rankaisemalla ja heikentämällä jo nyt vaatimattomia tuloja lujaa menevässä maassamme.
Uusia ideoita pöytään