Ohitustie Lietoon

Monien valitusten ja sovittelujen jälkeen Liedon ns. ohitustien varausalueen tultua selville Liedosta annettu lausunto rakentamisaikataulun myöhentämiseksi johti rakentamisen siirtymisen hamaan tulevaisuuteen. Muissa pienemmissäkin kunnissa pyritään ohjaamaan raskas liikenne pois tienvarsitaajamista, mutta Liedossa esitetään tielaitokselle nopeita toimia keskustan läpi kulkevan Hämeentien parantamisesta.

Lisääntyvästä liikenteestä, ylimitoitetusta kunnan talouden hoitoakin rasittavasta, asukasmäärän vuosittaisesta kasvattamisesta ja tulevan liikekeskuksen ahtamisesta liikenteellisesti varsin hankalaan paikkaan, aiheutuvat ongelmat eivät korjaannu tien "turvallisuuden" parantamisella. Kolarit, liikenteen melu ja muutkin haitat vain lisääntyvät. Kaiken lisäksi tien korjaaminen turvalliseksi vuosikymmeniksi eteenpäin tietää monen tienvarren taajamien taloille purku-uhkaa ja vielä useammalle asumisedellytysten totaalista huonontamista. Turhaa veronmaksajien rahojen haaskausta on nykyisen tien "parantaminen".

Paras ratkaisu on nykyisiin vaarallisiin risteyksiin laitettavat liikennevalot ja vaatia tielaitosta heti palauttamaan ohitustien rakentamisaikataulu aiemmin suunnitellustakin aikaisemmin rakennettavaksi. Paikallisilla kansanedustajilla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa asian korjaamiseksi. Liedon kehittyminen on muista tekijöistä kiinni, ei kasvatettavasta keskustan läpi jyrräävästä liikenteestä.
Lietolainen