Rajat siirtyneet
ennenkin

Mihin Karjalaa takaisin haluavien vaatimukset perustuvat, maa-alueita on menetetty ja saatu sodissa kautta aikojen ja rajat siirtyneet lukemattomia kertoja.

Sodat eivät tietenkään ole oikeudenmukaisia eikä niiden seuraukset mutta näin on ollut ja on kunnes ihmiset osaavat käyttää järkeään ja lakkaavat sotimasta.

Jos me vaadimme Karjalaa takaisin niin yhtä hyvin muutkin maat voisivat vaatia menettämiään alueita takaisin ja seuraukset voi kuvitella. Mitä näillä alueilla asuville ihmisille tehtäisiin, ajetaanko heidät kodeistaan pois oikeudenmukaisuuden nimissä?

Karjala ei ole enää sama paikka kuin sieltä lapsina tai nuorina evakkoon lähteneet sen muistavat, vaikka oma talo kenties olisikin jäljellä samanlaisena lukuunottamatta pihalla telmiviä venäläislapsia, joiden isovanhemmat jo ovat syntyneet samassa talossa.

Miksei kukaan vaadi Petsamoa takaisin, siitä olisi enemmän hyötyä Suomelle, esimerkiksi Jäämeren satamat ja alueen luonnonvarat, eikä olisi niin paljon murheita alueen asukkaista.

Lopetetaan keskustelu Karjalasta tähän koska vaatimuksille ei löydy todellisia perusteita ja toivotaan ettei Venäjä (tai Ruotsi) vaadi suomea takaisin itselleen.
Pasi Leino
Lieto