Eläköön boikotointi !

Lehtikuva<br />Englanti on ilkeiden jalkapallohuligaanien kotimaa, joka pitäisi panna täydelliseen boikottiin...Kirjoittaja pohdiskelee miten boikotti on nostettu eurooppalaisen politiikan tuulensuunnaksi.
Lehtikuva
Englanti on ilkeiden jalkapallohuligaanien kotimaa, joka pitäisi panna täydelliseen boikottiin...Kirjoittaja pohdiskelee miten boikotti on nostettu eurooppalaisen politiikan tuulensuunnaksi.

Charles Cunningham Boycott oli aikanaan eläkkeellä oleva englantilainen armeijan kapteeni, joka on jäänyt historiaan nimensä kautta. Hän toimi 1870-luvulla Irlannissa tilanhoitajana Ernen jaarlille ja kohteli tiluksien talonpoikia kovalla kädellä.

Huonojen satovuosien ja suoranaisen nälänhädän jälkeen talonpojat vaativat 25 prosentin alennuksia maanvuokriin, mutta Boycott ei kovana miehenä ottanut kuuloonkaan tällaisia puheita. Päinvastoin hän vaati kyseisten niskuroivien talonpoikien häätämistä vuokramailtaan. Seurauksena talonpojat kieltäytyivät tekemästä töitä Boycottin tiluksilla ja olemasta ylipäätään missään tekemisissä kyseisen herran ja hänen alaistensa kanssa. Herra Boycott kykeni tämän jälkeen hoitamaan tiluksiaan lähinnä vain armeijan tuella ja joutui lopulta vuonna 1880 lähtemään Irlannista.

Boikotti on tämän jälkeen ollut käytössä monenlaisissa poliittisissa yhteyksissä, joissa usein suuri joukko heikompia osapuolia on yrittänyt saada yksittäisen vahvan osapuolen muuttamaan vääräksi koettua politiikkaansa.

Myös EU on ottanut käyttöönsä tämän mainioksi koetun välineen, tosin vain järjestön sisällä. Mahtavan Itävalta-Unkarin keisarikunnan, entisen eurooppalaisen suurvallan nykyisen perillisen, Itävallan tasavallan halutaan vähitellen nöyrtyvän EU:n muiden pikku jäsenvaltioiden tahtoon ja valitsevan itselleen sellaisen hallituksen, jota kaikki muutkin voisivat kannattaa. Kannattaa ainakin muissa EU:n jäsenvaltioissa ja varsinkin sen kulloisessakin puheenjohtajamaassa. Boikotti on taas nostettu kunniaan ja eurooppalaisen politiikan tuulensuunnaksi.

Siksi EU:ssa pitäisikin ehdottomasti harkita erityisen boikottipolitiikan perustamista siten, että jollekin komission jäsenelle annettaisiin vastuulleen EU:n boikottipolitiikan syventäminen ja laajentaminen. Mieleen tulee välittömästi ainakin seuraavien boikottitoimenpiteiden pikainen käynnistäminen:

Englanti on ilkeiden jalkapallohuligaanien kotimaa, joka pitäisi välittömästi panna täydelliseen boikottiin. Belgia on taas kiinalaisten orjien salakuljetusmaa ja muutenkin hämärä pedofiilimaa, jollaisen kanssa muut EU-maat eivät missään nimessä voi olla tekemisissä. Italiassa ovat hallitustasollakin olleet uusfasistit ja Ruotsissa ja Saksassa uusnatseja ei saada kuriin. Ranskassa on taas Länsi-Euroopan suurin äärioikeisto poliittisella tasolla edustettuna. Boikotti on paikallaan välittömästi näihinkin maihin nähden.

Irlanti on IRA:n terroristien kotimaa, Espanja hyssyttelee ETA-terroristejaan ja Kreikassa mellastavat NATO:n vastaiset terroristimurhaajat. Boikottiin kaikki terroristimaat!

Alankomaat on kansainvälisen huumekaupan pahamaineinen keskus, Tanska tunnettu huumekaupan välitysmaa ja Luxemburg kansainvälisen rahanpesun, verokierron ja pankkihuijareiden veroparatiisi. Boikottiin nämä maat ilman armoa!

Itävalta on jo boikotissa, niin että siihen nähden ei tarvita uusia toimenpiteitä. Lopputuloksena havaitsemme siten, että kaikki muut EU-maat, paitsi puheenjohtajamaa Portugali ja Suomi on pantava boikottiin. Eläköön boikotointi!
Kari Joutsamo
professori