Puhelinkeräyksiä
on jo liikaa

Turkulaisessa (17.6.) oli hyvä mielipidekirjoitus puhelimitse tapahtuvasta rahankeruusta. Medihelille kerättiin puhelimitse rahaa tyyliin: kun tuet 190:llä markalla saat asiaa koskevan lehden vuodeksi (4 numeroa), pienempi rahasumma ei kelvannut kerääjälle.

Olen itse väsynyt näihin kerääjiin, jokainen on hyvällä asialla siitä ei voi olla eri mieltä, mutta kun soittoja tulee siitä ja tästä asiasta on raja johonkin vedettävä. Olen yrittänyt tätä asiaa kerääjille selittää.

Mittani tuli täyteen pari viikkoa sitten kun liikenneturvasta tms. soitti kerääjä, joka keräsi paria sataa markkaa, saisin lehden kaupan päälle tyyliin. Kun olen selittäen sanonut ei ainakin huumejärjestölle ja koulukiusatuille sanoin ei myös tälle järjestölle. Kerääjä ymmärsi asian, mutta lopetti puhelun kuitenkin sellaisella tavalla joka minua suuresti alkoi kiusata. "Lapsia kuolee liikenteessä kuitenkin aivan liikaa" kuului viimeinen syyllistävä lause.

Vastahankaisuuttani puhelinkerääjiin lisää vielä se tosiasia, että kun en tilannut lehteä eräältä huumejärjestöltä lupasin maksaa heidän tililleen 100 mk. Jonkin ajan kuluttua tiedotettiin petoksesta, jossa kerääjä oli antanut rahanlahjoittajille oman tilinumeronsa.

Mielelläni tuen keräyksiä, niiden toteuttaminen vaatii "fiilaamista".
Hienovaraisuutta keräyksiin