Idänkauppaa
vain selvällä rahalla

Siinä se taas tuli todistettua oikeaksi vanha väittämä "voissa paistamisesta", kun presidentti Halosen Venäjän-vierailulla naapurin uusi isäntä hyvin diplomaattisesti esitti kantansa Karjala-kysymykseen.

Että sellainen ääni naapurin kellossa tällä kertaa.

Nostan olematonta hattuani presidentillemme, joka uskalsi heti, verhotusti tosin, "pullikoida" vähän vastaan. Karjalan takaisin saaminen on aivan turhaa utopiaa, josta puhuminen voitaisiin lopettaa, mutta ei siksi, että naapurin isäntä käskee, vaan järkisyistä.

Kyllä meidän pitäisi jo vähitellen oppia millainen maa meillä on naapurinamme. Maa on lähes suoritustilassa oleva valtava valtakunta, jossa vallitsee lähes täydellinen anarkia, jolla on valtavat luonnonrikkaudet, joita ei hyödynnetä. Mutta pieni Suomi työntää sinne vähiä varojaan lähialuetuen nimissä. Kyllä meidän pitäisi uskoa, että naapurimme on pohjaton kaivo, jonne Suomi saa kaadettua, vaikka koko omaisuutensa.

Liikemiehemme ovat lähes kaikki tulleet jo järkiinsä, eivätkä enää investoi Venäjälle, - tyhjän saa pyytämättäkin. Koetetaan olla taas kerran, hakkaamatta päitämme Karjalan mäntyihin.

Kauppaa voidaan, ja pitääkin tehdä, mutta vain selvällä rahalla!
Vaari