Eläinallergia
otettava tosissaan

Kai Aulio<br />Kissa voi joillekin ihmisille olla vaarallinen asuinkumppani, muistuttaa kirjoittaja.
Kai Aulio
Kissa voi joillekin ihmisille olla vaarallinen asuinkumppani, muistuttaa kirjoittaja.

Turun Sanomissa julkaistiin hiljattain tutkimustietoa, jonka mukaan mm. kissa-allergeenit ovat aiemmin luultua haitallisempia, ja kissa-allergeenien "raja-arvoja" on laskettu peräti kahdeksasosaan entisestä. Edelleen todettiin, että esimerkiksi kissa- tai koiraihmisten käynti jossakin huoneistossa aiheuttaa allergikoille oireita, samoin oleskelu muutoin tällaisen ihmisen lähellä.

Toivoisinkin, että arvoisat kissan- ja koiranomistajat, jotka itse eivät kärsi allergiasta, ottaisivat tämän tutkimustuloksen todesta eivätkä selän takana nalkuttaisi "luulosairaista" allergikkosukulaisista ja -ystävistä. Nyt on siis tutkimuksin vahvistettu se, minkä me allergikot olemme jo muutenkin tienneet, eli että pienikin altistus vaikeuttaa heti oloamme.

Jatkuvista flunssista, poskiontelon- ja keuhkoputkentulehduksista kärsivät ihmiset, tarkistakaapa onko teillä kissa tai koira. Tulehduskierteenne voi aiheutua rakkaasta lemmikistänne. Ellette tunne voivanne luopua eläimistä mistään hinnasta, kysyn, onko teidän mielestänne sitten reilua maksattaa yhteiskunnalla, työnantajillanne ja lähipiirillänne kustannukset ja vaivat sairastelustanne, jonka lisäksi olette itse aiheuttaneet.
Ei eläimiä vastaan,
vaan ihmisten hyväksi