Pyöräilykulttuuri
leväperäistä Turussa

Polkupyöräilijät jaksavat arvostella autoilijoita ja kauhistella, miten joutuu henkensä kaupalla liikenteen seassa sukkuloimaan. Olisi jo aika pyöräilijöiden mennä itseensä ja opetella liikennesääntöjen alkeet ja ottaa huomioon kanssaliikkujat, lähinnä jalankulkijat. Käsittämätöntä, miten leväperäistä ja itsekästä pyöräilykulttuuri Turussa on!

Jalkakäytävät näyttävät olevan luvallisia kulkureittejä, kevyenliikenteen väylillä, joissa selvästi on osoitettu puolensa sekä pyöräilijöille, että jalankulkijoille, pyöräilijät katsovat oikeudekseen ajella jalankulkijoiden kaistalla. Mikä siinä oikein on?

Pelottaako ajaminen autokaistan puolella? Esim. Myllysillalla yhdeksän pyöräilijää kymmenestä ajaa jalankulkijoiden kaistalla. Saa todella pitää varansa, ettei tule yliajetuksi. Olen valmis kävelemään autokaistan puolella, jos se selkeyttäisi tilannetta ja annetaan pyöräilijöiden ajaa kauempana autoilijoista, koska niin tuntuu pelottavalta autojen puolella ajaminen.

Kielletyn ajosuunnan osittava liikennemerkki on täysin turha Myllytunnelin kaupunginpuolella olevassa risteyksessä. Joku vuosi sitten poliisi sakotti Myllyahdetta ylös kiellettyyn ajosuuntaan ajavia. Taas olisi paikka kartuttaa sakkokassaa. Siellä vasta vaarallista onkin kävellä, koska oikeaan ajosuuntaan tulevat pyöräilijät ajavat tosi kovaa mäkeä alas ja joutuvat pujottelemaan kovassa vauhdissa väistelläkseen väärään suuntaan ajavia pyöräilijöitä ja laillisesti liikkuvia jalankulkijoita.

Eikö näitä pyöräilijöitä saada kuriin. En sinänsä ole pyöräilyn vihaaja - itsekin pyöräilen - ja ainakin yritän ottaa huomioon kanssaliikkujat ja liikennemerkit.
Himokävelijä