DBTL rappiovaiheessa

Suomalaisten pitäisi järjestää rock-festarinsa sovinnolla jossakin soramontussa, koska kaupunkikulttuuriin kuuluvaa hyvää käytöstä he eivät osaa tai yritäkään. Viikonlopun illat Turun DBTL:n aikaan ovat siitä ylivertainen todiste: koko Aurajokiranta täynnä ryyppäävää porukkaa, roskia ja joessa kelluvia pulloja, tappeluja, nurkkaan pissaavia, alushoususillaan kaupunkialueella kulkevia miehiä, kadunvarsille pysäköityjä autoja, joissa ovet avoinna istuskeli kaljaa korista ryystäviä ihmisiä. Milloin suomalaisista on tullut tällaisia possuja?!

Käsitykseni kaupunkikulttuurista on "hieman" erilainen. Ehkä sitä kulttuuria löytyi sitten DBTL:n aidatun alueen sisältä ja klubeilta, jonne suuntasivat ne, joita musiikki kiinnosti hiukan enemmän kuin viina.

Erityisesti ihmetyttää se logiikka, että kesän alla säädettiin kaupunkiin järjetyssääntö, jonka mukaan julkinen juopottelu on kielletty. TS:n mukaan (13.6.) poliisi ei kuitenkaan puuttunut asiaan DBTL:n aikana. Miksei poliisi jakanut niitä mainostamiaan sakkoja jokirannan julkijuopottelijoille, joita oli vieri vieressä - edes esimerkin ja varoituksen vuoksi?

Se että säädetään pykälä, jota ei aiotakaan valvoa, nakertaa järjestyksenpidon uskottavuutta - jos siinä nyt mitään nakertamista enää on.

DBTL:n järjestäjät eivät voi vedota siihen, että häiriö sijoittuu varsinaisen festivaalialueen ulkopuolelle ja että siivousvastuukin kuuluu siellä kaupungille. Häiriö ja sotku on festivaalin paikalle tuomaa ja niin laajaa, ettei vastuuta voi kiertää.
Hävettää