Kolarointi jatkuu

Itäisen Pitkänkadun ja Kaskenkadun kulma säilyy edelleenkin kolaritilastojen kärjessä Turussa. Viimeksi peltien lisäksi kärsi myös keskellä risteystä olevat liikennemerkit ja liikennevalopylväs. Korjausmiehet ovat askaroineet useita päiviä saadakseen taas kaiken ennalleen. Uskallan väittää, että ongelman ydin kyseisessä risteyksessä on juuri kyseinen rypäle liikennemerkkejä. Onnettomuussyytilastoja en ole lukenut, mutta olen nähnyt useiden kolareiden jälkitilanteita, yhden kolarin 50 metrin päästä ja lukemattomia vähältä piti tilanteita.

Kaikissa tilanteissa on ollut yhteinen tekijä: Kaskenkatua Kaarinasta päin lähestyvä auto kääntyy vasemmalle satamaan päin eikä havaitse tai huomioi riittävästi keskustasta päin suoraan ajavaa autoa. Yksi syy on koroke varustettuna kasalla liikennemerkkejä, jotka peittävät keskustasta tulevan ajoneuvon sopivassa kulmassa lähes kokonaan taakseen.

Ehdotan, että keskikoroke suunnitellaan pikimmiten täysin uudelleen, kaikki liikennemerkit siltä alueelta poistetaan ja nostetaan sellaisiin korkeuksiin, etteivät ne peitä näkyvyttä. Kolaritilastot kaunistuvat välittömästi ja lukemattomilta sydämentykytyksiltä säästytään jatkossa.
EH