Lieto Accordeon ei ollut mukana
harmonikansoittokisassa

Perustimme Lieto Accordeon ry:n vuonna 1997 nostamaan harmonikansoiton tasoa ja lisäämään kiinnostusta soittoharrastukseen. Tuemme nuoria soittajia vuosittain jaettavilla stipendeillä, järjestämme kilpailu- ja esiintymismatkoja ja edustamme Lietoa kaikissa tilaisuuksissa, joihin voimavaramme riittävät.

Olemme järjestäneet Liedon kunnan kanssa yhteistyössä valtakunnallisen harmonikansoiton kilpailun kolme kertaa. Osallistujia on tullut ympäri Suomea ja vuosi vuodelta kiinnostus kilpailuamme kohtaan on lisääntynyt niin, että olemme joutuneet rajoittamaan osanottajien määrää.

Vuoden 1999 kilpailun yhteydessä teetimme kyselytutkimuksen, jonka perusteella voimme sanoa sekä kilpailijoiden että huoltajien olleen järjestelyihin erittäin tyytyväisiä. Ei ainoastaan kilpailu, vaan kaikki oheistoiminnat saivat tutkimuksessa korkean arvosanan. Kilpailumme ansiosta Liedosta on tullut myönteisesti tunnettu paikkakunta harmonikkapiireissä.

Haluamme jatkaa ja kehittää toimintaamme yhteistyössä Liedon kunnan ja paikallisten yritysten kanssa, vuoden 2001 kilpailuun meillä on jo nyt suunnitelmat pitkälle tehtynä ja aikataulut laadittuna.

Muutama kuukausi sitten meitä pyydettiin mukaan Liedossa 10.-11.6. järjestettyyn "Aurajoki soi" -tapahtumaan, jossa oli tarkoituksena rikkoa Ikaalisten "Sata-Häme Soi"-juhlien yhteydessä tehty harmonikan yhteissoiton maailmanennätys. Ilmoitimme tilaisuuden järjestäjille, ettemme ole kiinnostuneita, koska toimintamme päämäärät ovat toisenlaiset.

Koska monet ovat nyt ottaneet meihin yhteyttä ja kyselleet maailmanennätyssoitosta, haluamme ilmoittaa, että meillä allekirjoittaneilla ei ollut kyseisen tilaisuuden kanssa mitään tekemistä.
Keijo Louna
Raimo Kallio